Het Witte Paard in Vreewijk bestaat dit 100 jaar en vandaar dat wij deze film vertonen in het kader van ‘Vreewijk wordt wakker’.  In het voorprogramma speelt Miranda Rademaker live viool, muziek voorbereidend op de ‘stomme’ film.

Dit is een speciale editie van de filmavond, vanuit de gezamenlijke Cultuur- Booster van Cultuur Concreet én tevens onze laatste film van dit seizoen, waarbij in dit geval de strippenkaarten voor deze keer niet geldig zijn.

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (beter bekend onder de verkorte naam Nosferatu) is een Duitse horrorfilm uit 1922.
Het is de eerste echte verfilming van het boek Dracula van Bram Stoker. In 1921 werd er in Hongarije al een film gemaakt rond het personage met de titel Drakula halála (‘De dood van Dracula’), maar die had noch op het gebied van verhaal of van personages ook maar iets te maken met het oorspronkelijke boek. “Nosferatu” werd geregisseerd door Friedrich Wilhelm Murnau. De rol van de vampier (die in de film Graaf Orlok wordt genoemd) wordt gespeeld door Max Schreck.