Woensdag 26 juni 18:30 – 22:00 Podium Vreewijk presenteert: “The United States vs. Billie Holiday”

Film met dinerarrangement, reserveren

De legendarische Billie Holiday (1915-1959), één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd en wordt nog steeds aanbeden over de hele wereld. Maar ze was ook jarenlang het doelwit van de Amerikaanse overheid.

Door haar roemruchte protestlied Strange Fruit , waarin Billie een aanklacht doet tegen lynchpartijen, rassenongelijkheid en racistisch geweld, had de Federal Department of Narcotics het jarenlang op haar gemunt. De zwarte undercover-agent Jimmy Fletcher, met wie ze een tumultueuze relatie kreeg, werd op haar afgestuurd om haar te betrappen op het bezit van drugs. In The United States vs. Billie Holiday zien we haar eindeloze strijd met verslaving, roem en een hartverscheurende liefde.

Geregisseerd door de Oscargenomineerde regisseur Lee Daniels. Het scenario komt uit handen van de Pulitzer Prize-winnende toneelschrijver Suzan-Lori Parks en is gebaseerd op het hoofdstuk The Black Hand uit Johann Hari’s bestseller uit 2015 Chasing The Scream: The First and Last Days of the War on Drugs. Andra Day werd voor haar rol als Billie genomineerd voor een Oscar voor Beste Actrice (bron: lumiere.nl).