Zondag 19 mei 15.00u – 17.00u Jazzzondag bij Het Witte paard met Trio Verploegen, Bronnenberg & Zwanink – gratis entree

Sinds 2018 heeft trompettist/bugelspeler Angelo Verploegen 6 cd’s opgenomen voor het exclusieve jazz label Just Listen Records. Samen met gitarist Wim Bronnenberg en contrabassist Steve Zwanink speelt Verploegen vandaag het repertoire van de albums The Art of Traveling Light uit 2020 en Little Dancer uit 2024: bekende en minder bekende jazz
standards, afgewisseld met eigen composities, die allemaal op een of andere manier te maken hebben met respectievelijk reizen en met de geboorte van Angelo’s kleinzoon in januari 2023.


Over The Art of Traveling Light: “Zijn bugelspel is van superieure klasse. Hij speelt met een toon zo rond en vet als slagroom, buigt de noten als het soepelste rubber, en dat alles met een vlekkeloze techniek. Hij soleert met een autoriteit die hem in staat stelt elk idee, hoe gefundeerd in de jazztraditie of hoe wild ook, uit te voeren.” – Tom Beetz in Jazzflits.

Over Little Dancer: “As always, Verploegen’s playing is creative, innovative and subtle. There is nothing pedestrian about his interpretations; they are fresh natural extensions of his personality, and always come with a subtle twist, a playful fillip.” – Rushton Paul in Positive-Feedback

Blijf lekker eten na afloop van het concert met een dinerarrangement. Voor € 12,50 pp hoef je thuis niet meer te koken en sluit je de jazzzondag goed af. Bovendien ondersteun je Het Witte Paard op deze manier om de jazzzondagen te organiseren. Dit is de lekkerste manier om goede muziek mogelijk te maken. Reserveer hier

Jazzzondag bij Het Witte Paard op 21 april met het Lilian Vieira Trio

Zangeres Lilian Vieira begeleidt op gitaar door Daniel Montes en op viool door Luis Mascaro nemen je mee naar hun geboorteland Brazilië.  Samen spelen ze allerlei verschillende stijlen Braziliaanse muziek van het begin van de 20e eeuw tot nu: Van Pixinguinha tot Arlindo Cruz, Luiz Gonzaga tot Milton Nascimento, Tom Jobim tot João Bosco.  Te verwachten is een meeslepend programma vol muziek waarbij Lilian ook vertelt over de makers en de verhalen achter de songs en het tijdperk waarin ze werden gemaakt. De betoverende uitstraling van Lilian met haar unieke stemgeluid, begeleid door deze twee musici, resulteert in een meeslepend Braziliaans optreden waarin vreugde en melancholie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Blijf lekker eten na afloop van het concert met een dinerarrangement. Voor € 12,50 pp hoef je thuis niet meer te koken en sluit je de jazzzondag goed af. Bovendien ondersteun je Het Witte Paard op deze manier om de jazzzondagen te organiseren. Dit is de lekkerste manier om goede muziek mogelijk te maken. Reserveer hier

Jazzzondag 17 maart: Michiel Stekelenburg Quintet – gratis entree

15.00u – 17.00u met mogelijkheid voor dinerarrangement.

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de moderne jazzscene. “
All about Jazz” schreef eerder: “ Stekelenburg shines as a composer and guitarist, and his
fine band never fails to deliver.”

Line-up:

  • Michiel Stekelenburg: gitaar ( en composities)
  • Sjoerd van Eijck : piano
  • Tijs Klaassen: bas
  • Nils van Haften: sax
  • Jasper van Hulten: drums

Tijdens het concert op jazzpodium ’t Witte Paard zal hij nummers spelen van voorgaande
albums, maar ook een aantal nummers spelen van zijn nieuwste album “ Catharsis “.
De release-tour van dit laatste album gaat 15 maart van start en op 17de maart speelt hij
al bij ons!

Hier wil je bij zijn!


Meer informatie over Michiel Stekelenburg

Jazzzondag 18 februari: Kluwer en van Haften Kwintet

Zondag 18 februari 15.00u – 17.00u gratis entree

2 saxofonisten met hun ritmesectie om je vingers bij af te likken. Nils van Haften, o.a. bekend van New Rotterdam Jazz Orchestra; Daan Kluwer een jonge, upcoming jazzsaxofonist met een fijne sound.

Blijf na afloop lekker eten met ons Jazzarrangement: daghap € 10 (altijd keuze uit vis, vlees of vegetarisch).

Podium Vreewijk presenteert de film Eo (eee-ohhh)

Woensdag 31 januari start om 18.30

Visueel verbluffende film over de zwervende ezel Eo. Van een circus tot het Poolse en Italiaanse platteland: overal ervaart hij in gelijke mate  vriendelijkheid en wreedheid, gevangenschap en vrijheid. Over de dwaasheden van de menselijke natuur, vanuit het perspectief van de ultieme buitenstaander.

Aanmelden via de website van Podium Vreewijk

jazzondag 21 januari 15:00 uur

jazzondag 21 januari gratis concert: Dylan Vos kwartet

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Scherm%C2%ADafbeelding-2024-01-02-om-11.30.00-2-1024x896.png

Jazzpodium ’t Witte Paard presenteert zondag 21 januari 15.00 uur:
Dylan Vos Kwartet. Het Dylan Vos Kwartet bestaat uit Boris van der Lek, Vincent Kuiper, Mark van der Feen en de 17 jarige drummer Dylan Vos uit Dordrecht.


Boris staat bekend als één van de beste saxofonisten van Nederland. Hij heeft o.a. gespeeld met Scott Hamilton, Butch Miles en Buddy Tate. Vincent Kuiper, contrabassist sinds 1987, speelde met vele jazzgrootheden zoals Piet Noordijk, Rob van Kreeveld en Joe Pass.
Mark van der Feen is afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. In 1998 won Mark de 2de prijs in de Classic FM Piano Competition, ook won Mark 2 keer de Steinway prijs tijdens de Montreux International Piano Competition.


Dylan Vos is momenteel vaste drummer in de Frits Bayens Big Band en studeert aan het
conservatorium van Rotterdam. Zo heeft hij ook al mogen samen spelen met o.a. Arno Krijger, Jesse Schilderink en Wouter Kiers.


Deze middag op Jazzpodium t Witte Paard worden eigen composities van Boris van der Lek
gespeeld, en natuurlijk ook vertolkingen van heerlijke swingende standards!
Enjoy!